Groene Smoothies!

Uit een onlangs gedaan onderzoek zou blijken dat vezelrijk voedsel je leven verlengt! Door elke dag voldoende vezels te eten, zou het risico verkleinen om vroegtijdige te sterven aan hart- en vaatziekten, kanker en infecties.

Maak iedere dag een groene smoothie om direct aan je dagelijkse portie groente, fruit, vitamine en dus ook vezels te komen!

Het onderzoek, dat is uitgevoerd door het U.S. National Cancer Institute, vermeldde verder dat vezels nog meer voordelen bieden dan voorheen werd gedacht. Zoals ook in de andere artikelen is te lezen, is het al langer bekend dat vezels helpen bij het afvallen, dat ze het cholesterol verlagen en goed zijn voor de stoelgang.

Het onderzoek
Het onderzoek is gebaseerd op antwoorden van een enquête,  die door bijna 400.000 gepensioneerde mannen en vrouwen is ingevuld.

Wat hebben de onderzoekers gedaan? Aan de deelnemers is gevraagd wat zij gedurende de dag aten. Op basis daarvan berekenden de onderzoekers hoeveel vezels iedereen per dag binnenkreeg. De uitslag was dat de mannen gemiddeld 13 tot 29 gram binnenkregen, en de vrouwe gemiddeld 11 tot 26 gram.

Daarna werden alle deelnemers gedurende 9 jaar gevolgd. In die 9 jaar stierven ruim 20.000 mannen en ruim 11.000 vrouwen.

De onderzoekers concludeerden dat degene (zowel mannen als vrouwen) die gemiddeld de meeste vezels aten, ruim 20% procent minder kans hadden om te sterven dan de mensen die de minste vezels aten.

Daarnaast bleek ook dat het eten van voldoende vezels het risico op sterven vanwege infecties en ademhalingsziekten beperkte.

Het is dan ook niet vreemd dat de onderzoekers iedereen adviseren om dagelijks meer vezels te consumeren! De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen hebben zij hierbij vastgesteld op 30-40 gram voedingsvezels per dag.

Smoothies!

Een uitstekende manier om op een gemakkelijke wijze voldoende vezels binnen te krijgen is het maken van groene smoothies!

Groene smoothies zijn smoothies die gemaakt zijn van zowel fruit als rauwe groenten. Een uitstekende en lekkere manier om je dagelijkse portie vezels EN je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen!

Wil je meer lezen over groene smoothies? Klik dan hier.