Vezelrijk dieet

Wat is de relatie tussen vezels en afvallen? Een vezelrijk dieet?

Het eten van vezelrijke voeding oftewel het volgen van een vezelrijk dieet is een uitstekende manier om van die extra kilo’s af te komen!

Wanneer je je voeding verrijkt met meer vezels zul je sneller een vol gevoel hebben en dit ook langer behouden. Je zult dus veel minder snel weer trek hebben en de neiging hebben om tussen de maaltijden door te gaan snacken! Mooi meegenomen toch?!

De meeste mensen zullen in eerste instantie niet denken aan vezelrijk voedsel als ze aan een dieet willen beginnen. Toch is dat niet handig. Een van de grote voordelen van vezelrijk voedsel is namelijk het feit dat ze je eerder een vol gevoel geven. Als je een appel eet zit je veel langer vol als wanneer je een half glas appelsap zou drinken. Terwijl je in beide gevallen ongeveer evenveel calorieën hebt binnengekregen!

Daarnaast is het zo dat je langer moet kauwen op vezelrijke voeding. Denk maar weer eens aan die appel. Je bent een goede 5 minuten aan het kauwen voor je de appel op hebt. Dat betekent kleinere stukjes eten in je maag en meer speeksel wat er voor zorgt dat je eten beter verteerd wordt.

Hier een aantal tips om meer vezelrijk voedsel binnen te krijgen:

  • Verruil een gedeelte van je vlees bij de maaltijd voor meer groenten. In groenten zitten veel vezels.
  • Hetzelfde geldt voor fruit. Het is ook beter om een appel te eten dan om een glas appelsap te drinken.
  • Probeer eens te snacken op rauwe groenten zoals komkommer of bleekselderij, in plaats van iets vets te eten of iets met veel suiker.

Wil je meer weten over afvallen door middel van het eten van meer vezels of wil je gewoon een gezondere levensstijl gaan hanteren? Kijk dan eens naar deze informatie van Jesse van der Velde. 

Hij beschrijft hierin 19 simpele voedingsgewoontes die je slank maken, en houden!

Je krijg een 3-DVD set over voeding, training en motivatie.  Daarnaast krijgt je nu een zeer uitgebreid bonus programma d.m.v. video’s. Je leert op deze video’s precies wat je wel en niet zou mogen eten en je krijgt recept ideeën. Maar je hebt geen verplichtingen! Je leert de theorie op een praktische manier in je leven te integreren.

Een absolute aanrader!

Kijk de video hieronder om te zien wat Jesse bedoelt met gezonde gewoontes!

 
–> Klik hier om voorgoed en mooi, slank en gezond lichaam te krijgen!

Heel veel succes met afvallen!

P.S. Vond je bovenstaande link interessant? Kijk dan ook eens hier.